Клоп обясни защо е започнал да харчи много пари


Н. Гавазов

Клоп обясни защо е започнал да харчи много пари

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който преди това се отнасяше с предубеждения към големите  разходи на трансферния пазар, обясни защо клубът му е започнал да купува скъпи играчи.

В началото на юни Ливърпул спечели шестата си Шампионска лига, което е награда за изключителния сезон 2018/2019. Освен спечелването на европейския турнир, тази година "червените" събраха  97 точки в Премиършип, което е рекорд за клуба.

Не е тайна, че колективът на Юрген Клоп в голяма част дължи успеха си на играта на новодошлите в отбора. Въпреки че продаде  главната звезда на тима  Филипе  Коутиньо на Барселона за 142 милиона паунда, "червените"  привлякоха  Върджил Ван Дайк, Алисон, Наби Кейта и Фабиньо, похарчвайки над 240 милиона паунда през 2018 година.

Това се случи само две години след знаменитото изказване на немеца по повод трансфера на Пол Погба в Манчестър Юнайтед, че "някои клубове си купуват успеха, докато той иска да побеждава по различен начин".

В интервю за германското издание ZDF Клоп обясни защо е изменил на принципите си.

"Когато бях в Германия, Байерн бе бездънна яма от пари, като 100 милиона лири. Днес това е достатъчно само за един централен защитник. Тази бездънна яма за пари днес не е достатъчна, за да се купи един играч и дори няма да покрие заплатата му!

Пазарът се промени повече, отколкото очаквах, но се придържам към думите си. Може би думите ми са преведени неправилно, но моята гледна точка беше следната: "Ако някой ден във футбола всичко зависи само от пари, а не от футбол, то аз ще си тръгна. Не съм променил мнението си и аз все още мисля така.

Ливърпул е амбициозен клуб и ако не бяхме  похарчили толкова много пари като другите, не бихме могли да се конкурираме с тях. Всеки хвърля пари наоколо, което означава, че ние също трябва да го направим", заяви Клоп.

  Сподели
708