Робсън: Юнайтед сам си създаде проблеми със заплатите


Н. Гавазов

Робсън: Юнайтед сам си създаде проблеми със заплатите

Легенда на Манчестър Юнайтед  Брайън Робсън е убеден, че "червени дяволи" сами са си създали проблеми по отношение на заплатите на играчите.

Говорейки пред инвеститорите за  резултатите от второто тримесечие на фискалната година през февруари, изпълнителният директор на Юнайтед  Ед Удуърд изрази надежда, че клубът ще може да сключи нови договори с вратаря Давид Де Хеа и нападателя Маркус Рашфорд преди края на сезона.

Преговорите с двамата ключови играчи обаче към момента са в задънена улица - според слуховете, и двамата искат над 300 000 паунда седмично за себе си, което е напълно разумно с оглед на това, че те са по-полезни от Алексис Санчес, който печели по половин милион лири на всеки седем дни.

Според Робсън "дяволите“ и бившият мениджър Жозе Моуриньо тотално са сгрешили, когато са взели Санчес с такава заплата.

"Всеки знае какво ниво на заплатата трябва да осигуриш на футболистите от най-високо ниво. В това отношение Юнайтед сам си създаде проблеми, отчитайки какви заплати плаща в момента.

Наистина, те се опитаха да направят възможно най-доброто за играчите и да направят клуба възможно най-привлекателен за потенциалните новодошли. Трябва да аплодираме техните амбиции, но такава политика означава, че играчите от най-високо ниво - и Рашфорд е точно това - ще поискат колкото е възможно повече в рамките на създадената клубна структура.

Те не могат да си позволят да го изгубят и аз не вярвам, че той наистина иска да напусне. Трябва да се опитат да сключат сделка с него - разбира се, стига да не става въпрос за луди пари", заяви Робсън.

  Сподели
437