Хигинботъм: Играчите на Юнайтед не са готови за футбола на Солскяер


Н. Гавазов

Хигинботъм: Играчите на Юнайтед не са готови за футбола на Солскяер

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Дани Хигинботъм назова причината за лошата форма на "червените дяволи" в края на сезона.

Дани е на мнение, че спадът, който Манчестър Юнайтед демонстрира в края на сезона, не е изненадващ и призова феновете да бъдат търпеливи. Според бившия футболист, отборът на Юнайтед просто няма физическа подготовка за футбола на Оле Гунар Солскяер и трябва време, за да се реши този проблем.

"Когато Оле пристигна, отборът почувства прилив на адреналин и изглеждаше добре, играчите изглеждаха силни.

Но до края на сезона на всички стана ясно, че играчите не са физически готови за стила, който Оле се опитва да наложи.

Това не означава, че футболистите са в лоша форма, просто във футбола има различни стилове.

Ако помолите Юрген Клоп или Пеп Гуардиола да водят този отбор, играчите няма да могат да играят, както те желаят. Техните стилове изискват различно ниво на годност.

Оле иска да играе така, но Моуриньо действаше  по различен начин, така че нивото на фитнеса на играчите трябва да бъде значително увеличено, за да могат да играят футбола, който Солскяер иска да вижда", заяви Дани.

Хигинботъм също така призова феновете на Юнайтед да бъдат търпеливи, като се има предвид, че някои от тях вече настояват норвежецът да бъде уволнен от поста мениджър на отбора.

"Това е дългосрочен проект. Ако някой смята, че Юнайтед ще може да принуди Сити и Ливърпул да се бият следващия сезон, трябва да се успокоят.

Къщата трябва да бъде построена бавно, но надеждно, всяка къща се нуждае от фундамент, а в Юнайтед този фундамент не съществува от няколко години", добави Хигинботъм.

Напомняме, че Манчестър Юнайтед започна ударно под ръководството на Солскяер, спечелвайки 11 от 12 мача, но след това тимът влоши формата си и в крайна сметка завърши кампанията си с унизителна домакинска загуба от Кардиф и шесто място в крайното класиране на Висшата лига.

  Сподели
399