Моуриньо смята, че Солскяер се е превърнал в "марионетка"


Н. Гавазов

Моуриньо смята, че Солскяер се е превърнал в

Жозе  Моуриньо каза, че заменилият го на мениджърския пост в Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер се е превърнал в "марионетка".

Заемайки  мястото на уволнения Моуриньо през декември, Солскяер  веднага преобрази Юнайтед. "Червените дяволи"  спечелиха 10 от първите си 11 мача под ръководството на Оле Гунар, показвайки при това искрящ футбол, подобен на този от времената на Сър Алекс.

Подобно мощно начало позволи на Солскяер да получи постоянен договор, но в същото време резултатите започнаха да спадат, а Юнайтед завърши сезона по депресиращ начин. Според Моуриньо,  норвежецът жъне плодовете на това, че се е опитал да се покаже като "хубав човек".

"Често играчите могат да усетят известна ерозия в отношенията си с вас, особено когато изисквате много от тях.

Когато казах, че вторият ми сезон е страхотен, казах го, защото осъзнахме потенциала си и постигнахме целите си.

Наистина ми се наложи  да ги стисна като портокал, за да постигна това. Когато имате много професионален колектив от играчи, които са амбициозни, трудолюбиви и талантливи, а клубът има структура, тази ерозия не се появява.

Когато обаче сте почти сам, без подкрепата на вашия клуб, някои играчи могат да се изправят срещу своя треньор, ако той се опита да бъде добър човек.

Не искам да бъда хубав или добър човек, защото след три месеца един хубав мъж става марионетка и това не свършва добре", заяви Моуриньо.

  Сподели
493