AS: Три фактора пречат на трансфера на Погба в Реал Мадрид


Н. Гавазов

AS: Три фактора пречат на трансфера на Погба в Реал Мадрид

Три фактора пречат на трансфера на полузащитника на Манчестър Юнайтед Пол Погба в Реал Мадрид. Напомняме, че французинът се превърна в една от основните трансферни цели на Кралския клуб за лятото.  Въпреки това, три фактора са  пречка за евентуално преминаване на Погба от Юнайтед в Реал.

Първо, това са финансовите претенции на играча. В момента  той получава 17 милиона евро годишно на "Олд Трафорд". Такава заплата на Сантяго Бернабеу автоматично би го направил най-високо заплатеният играч в отбора, което обаче противоречи на политиката на заплатите в Кралския клуб, който постепенно увеличава заплатите на играчите, докато те не прогресират с играта си и заслугите си към клуба. Освен това Реал автоматично ще трябва да вдигне възнагражденията и на останалите футболисти, а клубът не може да си позволи подобно нещо.

Второ, Манчестър Юнайтед не е готов да се раздели с водещия си футболист. "Червените дяволи" не желаят да загубят ключов играч, като се имат предвид целите, които са поставени за клуба. Това означава, че англичаните по всякакъв начин ще бавят преговорите и ще създават проблеми по време на разговорите. В Реал Мадрид още помнят за проваления трансфер на Давид Де Хеа в последния ден за покупка на играчи. На "Сантяго Бернабеу" не желаят подобен сценарии и изразходване на енергията и силите на клуба през цялото лято и със съмнителен резултат в преследване на само един футболист.

На трето място, това са недобрите отношения на Реал Мадрид с агента на французина Мино Рйола. Много е възможно представителят на Погба да се възползва от ситуацията и да изнуди испанците за висока комисионна, което също е неприемливо в Мадрид. Освен това, Райола може така да направи, че да протака преговорите и да създава проблеми по време на целия процес, с което да отнеме от енергията и силите на клуба, отвличайки вниманието от другите цели на Кралския клуб.

Всичко това прави евентуален преход на Погба в Реал Мадрид все по-малко вероятен. Все пак управата от "Сантяго Бернабеу" не е окончателно затворила въпроса с трансфера на полузащитника и ще обмисли ситуацията още един път до края на сезона, след което ще реши какво да прави.

  Сподели
510