Инс: Юнайтед се движи назад при Солскяер


Н. Гавазов

Инс: Юнайтед се движи назад при Солскяер

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Инс смята, че след одобрението на Оле Гунар Солскяер за мениджър на отбора, развитието на "червените дяволи" се е преобърнало назад.

Веднага след пристигането на Солскяер на мястото на уволнения Жозе Моуриньо през декември, Юнайтед набра лудо темпо, като започна да демонстрира отлична игра и великолепни  резултати. Това върна тима в борбата за място в топ 4 и доведе до класирането на отбора за 1/4-финалите на Шампионска лига.

Когато този ентузиазъм започна да избледнява, ръководството на "дяволите“ се опита да даде тласък на тима за края на сезона, като подписа тригодишен договор с Оле Гунар.

Утвърждаването на Солскяер обаче не помогна - през последните седмици Юнайтед излетя от Купата на ФА и от Шампионска лига, а във Висшата лига отпадна от топ  4. Според Инс, всичко  може да свърши зле за норвежеца, ако прогресът не бъде възстановен.

"Оле ще бъде много трудно да осигури, че този отбор се движи напред. Хората трябва да бъдат търпеливи, защото Юнайтед е далеч зад своите съперници.

Страхувам се, че след назначаването на Оле като постоянен кормчия те изглеждат на различен отбор. Те играят по различен начин. Когато бе временно нает, футболистите  създаваха положение след положение, а сега, след като той  получи работа с постоянен договор, те се движат назад!

Винаги съм казвал, че той ще бъде подложен на натиск, ако получи постоянна работа. Казах това преди няколко месеца.

Говорех това,  защото съм виждал няколко пъти като подобни случаи.  Временен работник идва, настроението на отбора се подобрява и всеки чувства, че това е шанс за него. Но когато треньорът получи постоянен договор, те стават по-лоши, отколкото преди.

Именно това имах предвид, когато казах, че след пристигането си Оле е трябвало само да разпръсне облаците над Юнайтед и да промени настроението му. Преди, нямаше никакъв натиск - просто излизай и играй. Но сега те са в положение  да попаднат в топ 4 и именно с това е свързан  стресът и натискът.

Те са загубили стила си на игра и сега не се различават много от начина, по който играха  с Жозе Моуриньо, когато позволяваха  на други отбори да атакуват.

Не казвам, че назначаването на Оле със сигурност е било грешка, но когато те назначиха Луис Ван Галя или Жозе Моуриньо, те също първоначално не мислеха, че правят грешка.

Всеки продължава да казва, че Оле познава клуба, но всичко се определя от резултатите и играта. Надявам се, че след няколко години той ще приближи  Юнайтед до  опонентите, но ако това не стане, той знае какво ще се случи", заяви Инс.

  Сподели
411