Юнайтед се готви да проведе една от най-мащабните трансферни кампании


Н. Гавазов

Юнайтед се готви да проведе една от най-мащабните трансферни кампании

Манчестър Юнайтед планира да направи поне пет покупки през лятото.

Краят на сезона във  Висшата лига, когато емоциите след пристигането на Оле Гунар Солскяер на мениджърския пост улегнаха, четвъртфиналните мачове с Барселона в Шампионска лига ясно показаха колко огромна е разликата между Юнайтед и най-добрите отбори в страната и в Европа.

На "Олд Трафорд" не са си правили илюзии по този повод и до пътуването до "Камп Ноу". "Червените дяволи" са готови да проведат своя най-мащабен трансферен прозорец в истроията, укрепвайки абсолютно всяка линия.

Според ESPN, Солскяер  ще получи впечатляващ бюджет за трансфери през лятото, плюс това норвежецът  ще може да похарчи всички пари, които ще бъдат спестени от продажбата на играчи, които не са в неговите бъдещи планове.

Първо, Юнайтед може да се нуждае от нов вратар, ако Давид Де Хеа, който пропусна абсурден гол от Лионел Меси предишната вечер, не  спре апетитите си за заплата и откаже  да удължи срока на договора си, който изтича след 12 месеца.

Също така, "червените дяволи" се надяват да купят два опорни халфа, двама полузащитника и един атакуващ играч. Сред целите са Солскяер се назовават  Калиду Кулибали от Наполи, Рафаел Варан от Реал Мадрид, Саул Нигес от Атлетико, Дъклан Райс от Уест Хем, Аарън Ван Бисака от Кристъл Палас и Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд.

Останалите покупки зависят от играчите, чието бъдеще все още не е напълно определено. Това са Матео Дармиан, Маркос Рохо, Ерик Бейли, Хуан Мата, Андер Ерера, Ромелу Лукаку и Алексис Санчес.

  Сподели
443