Юнайтед ще възобнови интереса си към Магуайър


Н. Гавазов

Юнайтед ще възобнови интереса си към Магуайър

Манчестър Юнайтед ще подновява интереса си към централния защитник на Лестър Хари Магуайър в края на сезона.

Известно е, че "червените дяволи“ се интересуваха от Магуайър през миналото лято, но след ярката игра на Хари за отбора на Англия на световното първенство в Русия през 2018 г. цената за него рязко скочи.

През миналото лято изпълнителният директор на Юнайтед Ед Удуърд реши да не харчи пари за укрепване на центъра на отбраната, за което съжаляваше - въпреки значителния напредък при Оле Гунар Сълшер, "червените дяволи" остават най-пропускливия  отбор в топ 7 на Висшата лига.

Очаква се, че в края на сезона Юнайтед ще се върне към решаването на този проблем и най-накрая ще се охарчи за  защитник от високо ниво. С "Олд Трафорд" се свързват Тоби Алдервайлд от Тотнъм, Калиду Кулибали от Наполи и Милан Шкриняр от Интер, но Daily Star информира, че номер едно за "червените дяволи" ще бъде Магуайър.

Юнайтед възнамерява да  заинтересува 26-годишния англичанин с възможността да се бори за трофеи и да удвои сегашната си заплата до 140 000 паунда на седмица. Като компенсация за Хари, Лестър може да получи около 65 милиона паунда от "дяволите".

  Сподели
385