Ибра е убеден, че Сър Алекс сдържа развитието на Юнайтед


Н. Гавазов

Ибра е убеден, че Сър Алекс сдържа развитието на Юнайтед

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович вярва, че е време "червените дяволи" да спрат да живеят в миналото и да сравнят всичко с ерата на Сър Алекс Фъргюсън.

Великият шотландец се оттегли от треньорска дейност през 2013 г. като за 26 сезона в клуба спечели  13 титли във Висшата лига на Англия, пет ФА Купи и две Шампионски лиги.

Оттогава Юнайтед не само, че  не участва в битката за титлата в първенството на Висшата лига, но вече три пъти завърши извън топ 4.

Оле Гунар Солскяер, който се надява да стане четвъртият постоянен кормчия на "дяволите" откакто Сър Фъргюсън си тръгна, се опитва по всякакъв начин да възстанови атмосферата от  ерата на Сър Алекс, но Ибрахимович смята това за грешка.

"Всичко, което се случва в Юнайтед, се разглежда  в сравнение с ерата на Сър Фъргюсън. Те казват: "Ако Сър Фъргюсън бе тук, това нямаше да се случи. Сър Фъргюсън не би искал това. Сър Фъргюсън би искал това. Всичко се свежда до Сър Фъргюсън.

Ако това зависеше от мен, бих казал, че Сър Фъргюсън вече не е тук и искам да дойда и да създам своята история. Бих казал, че не искам да чувам за това, което се е случило преди. Искам да успея в настоящето. Аз бих дошъл  с нова нагласа.

Сър Фъргюсън зае мястото си в историята на клуба, но сега клубът трябва да продължи. Клубът трябва да намери своята индивидуалност, а това е трудно с тази нагласа", заяви Ибрахимович.

  Сподели
520