Клоп: Това лято инвестираме в самочувствие


И. Ангелов

Клоп: Това лято инвестираме в самочувствие

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че отборът няма да харчи големи суми през летния трансферен прозорец. В последния прозорец Ливърпул похарчи над 140 милиона лири за да закупи Върджил Ван Дайк и Алисон Бекер, като счупи трансферните рекорди за защитник и вратар. Наби Кейта също бе закупен за 48 милиона лири, заедно с Фабиньо от Монако за около 40 милиона.

"Аз не искам да говоря точно какво ще направим, но не мисля, че в момента това е отбор, за който трябва да се харчат големи пари. Най-добрият начин за работа е да доведеш група хора, да опиташ да ги развиеш заедно и да ги оставиш заедно дълго време. Това може би беше основният проблем в Ливърпул в последните 10 години. Когато те сглобяваха добър отбор неговите части заминаваха по целия свят. Това няма да се случи тази година, със сигурност.

"Имаме огромен потенциал за растеж. Аз мисля, че стъпките са очевидни, но всичко е до събирането на естествено самочувствие. Трябва да започнем да гледаме себе си, и да видим как другите гледат към нас. Когато помислим как Байерн ни прие - аз гледах Байерн в последните години, но никога не ги бях виждал толкова защитни. 

"Когато Манчестър Сити дойде тук беше подобно. Те имат голямо уважение от нас и аз не съм сигурен, че ние понякога си вярваме достатъчно. Със сигурност това ще дойде, стъпка по стъпка, и затова бях щастлив срещу Байерн. Там показахме признаци на това. Момчетата имат много място за развитие във всички аспекти."

  Сподели
636