Гуардиола съветва Челси за Сари


Н. Гавазов

Гуардиола съветва Челси за Сари

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола вярва, че успехът му е пример за това защо Челси трябва да прояви търпение към Маурицио Сари.

В първия си сезон начело на Сити Гуардиола остана без трофеи и бе силно критикуван, което не му попречи да спечели Купата на лигата и Висшата лига година по-късно, като същевременно актуализира много рекорди.

Според слуховете, сега Гуардиола може да лиши Сари от работа, ако го бие във финала на Купата на Лигата в неделя. Хосеп симпатизира на колегата си и дори не иска да го громи отново, както по-рано през този месец, в рамките на Висшата лига.

"През първата ми година тук клубът никога не се съмняваше в мен. В пресата никога не е имало истории, че могат да ме уволнят, ако загубя мач.

Бях изненадан, когато хората започнаха да клюкарстват за уволнението на Конте, след като той загуби един или два мача в началото на сезона, въпреки че спечели титлата в предишния.

След това казах: "Уау, но преди два или три месеца той спечели титлата. Имаме напълно различна ситуация в клуба.

В този момент, след 6:0, бях толкова доволен, че ги победих. Но сега бих предпочел да ги победим не с резултат 6: 0.

Въобще не обичам да виждам толкова скоро отбора, който така крупно си победил. Те са невероятни професионалисти и гордостта не е празна фраза за тях. Те ще се стараят повече, отколкото преди", заяви Гаурдиола.

  Сподели
392