Солскяер: Санчес е като кетчуп


Н. Гавазов

Солскяер: Санчес е като  кетчуп

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сравнява нападателя Алексис Санчес с бутилка кетчуп, която трябва да се разклати, за да се получи нещо.

Този сезон Санчес вкара само два гола в 19 мача за "червените дяволи", като загуби конкуренцията на Антони Марсиал, Маркус Рашфорд и Джеси Лингард. За разлика от някои от съотборниците си, Алексис не можа да се промени след назначаването на норвежкия специалист.

Независимо от това, Оле не губи надежда да помогне за преодоляване на безизходицата в  кариерата на най-високо заплатения играч в историята на Висшата лига. Солскер смята, че 30-годишният чилиец просто трябва да вкара гол.

"Мисля, че той е много добър играч. Много е талантлив, но разбира се, има много неща, които можете да обсъдите и коригирате.

Вие видяхте това срещу Фулъм: когато той получи шанса си, той е рязък и активно участва в играта с топка, той взе този шанс  и използва цялата си енергия.

Ако той може просто да вкара този гол, аз съм сигурен, че това ще му даде увереност в себе си. Това е, към което се стремите, когато играете под вашите стандарти.

Разбираме, че в негово лице ние имаме много, много добър играч. Това е като бутилка кетчуп, който не излиза навън, но след това изведнъж започва да тече в огромни количества", заяви Солскяер.

  Сподели
130