Юнайтед вече преговаря за Дибала и Икарди


Н. Гавазов

Юнайтед вече преговаря за  Дибала и Икарди

Манчестър Юнайтед обмисля да закупи един от най-големите голмайстори на Серия А на мястото на своя нападател Ромела Лукаку, който от своя страна може да напусне "Олд Трафорд" през следващото лято.

Подобно на Маруан Фелайни, който бързо опакова вещите си и замина за Китай, Лукаку вече се чувства като чужд елемент в Юнайтед след уволнението на Жозе Моуриньо от позицията на мениджър на тима.

Ромелу  изглежда прекалено тежък и тромав  за стила, който "червените дяволи" се опитват да играят под Оле Гунар Солскяер, а според британски източници, на "Олд Трафорд"  вече мислят за раздяла с белгиеца, който някога бе  закупени от Евертън за 75 милиона паунда.

Съобщава се, че покупката на звезден нападател, по-съответстващ на стила на Юнайтед, може да бъде един от приоритетите на клуба през летния трансферен прозорец и като такъв играч, "червените дяволи" искат да видят Пауло Дибала от Ювентус или Мауро Икарди от Интер.

И двамата аржентинци не са в добри отношения с наставниците си и имат редица причини да мислят за смяна на клуба. И двамата се оценяват на 100 милиона паунда, което Юнайтед може да си позволи без никакви затруднения.

Що се отнася до Лукаку, той може да бъде използван като разменна монета. В момента на  "Олд Трафорд“ смятат Ромелу за еквивалент на 75 милиона паунда - за колкото бе закупен белгиецът.  

Впрочем, всичко казано по-горе не се ограничава само с мислене и предположения. Юнайтед вече е влязъл  в преговори с Ювентус и Интер, работейки над  двата варианта.

  Сподели
189