Клоп: Съчувствам на тези, които искат да се провалим


И. Ангелов

Клоп: Съчувствам на тези, които искат да се провалим

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разказа, че съчувства на хората, които искат да видят отбора да не спечели първата си титла в Англия от 29 години. В момента отборът на германеца е на върха в класирането, на 4 точки над шампиона Манчестър Сити:

"Аз не мисля за другите отбори за мотивация. Не сме 'ние срещу света'. Аз обичам да печеля заради печеленето, а не защото друг трябва да загуби. Аз не мога да взема заслугите когато печелим и да се радвам, че другите са загубили. Не съм такъв.

"Ако хората мислят така и смятат, че печелят нещо когато ние се провалим за титлата, аз им съчувствам. Аз не мога да ги използвам за мотивация защото това не са хора, от които се интересувам, честно казано. Загуба на време е да мисля кой какво губи. Ако спечелиш, печелиш, и това е заслужено. Поздравления и напред, така го виждам.

"Аз не зная кой мисли така за нас, вероятно от град Манчестър няма много привърженици на Ливърпул. За съжаление аз не познавам хора в Англия, а тези, които познавам казват, че ако 'не ние, то вие трябва да спечелите'. Тук говорим за един град - Ливърпул. Няма да е изненада ако хората в Манчестър не искат да спечелим титла."

  Сподели
768