Пти: Нищо не се промени в Арсенал след Венгер


Н. Гавазов

Пти: Нищо не се промени в Арсенал след Венгер

Бившият халф на Арсенал Емануел Пти смята, че играта на "артилеристите" не се е променила, след като клубът замени Арсен Венгер с Унай Емери като мениджър на отбора.

Първите месеци от работата на Емери на  "Емирейтс" се оказаха доста положителни, благодарение на безпогрешната серия, която приключи на отметка 22 мача във  всички състезания.

Според Пти обаче, сега всичко се е нормализирало и Арсенал все повече започва да прилича на тима от времето на Арсен Венгер.

"Венгер вече го няма, но имам чувството, че това все още е същата история. Мисля, че очаквахме повече от клуба в епохата след Арсен Венгер. Разстроен съм.

Емери има същите проблеми като Венгер. Нищо не се е променило. Защо тогава уволниха Арсен? Ако освободите мениджъра, тогава трябва да започнете революция. Повтарям въпроса: защо уволниха  Арсен? Ще съм много щастлив, ако някой може даде отговор.

Ако не предоставите контрола на Емери, тогава не му позволявайте да води тази революция, не му давате правото да кани правилните играчи, с които  да промени стила, тогава защо са всички тези усилия?"

Този отбор не е достатъчно добър, за да се бори за титлата. Този отбор е достатъчно силен, за да се бори за трето или четвърто място. Те правят това в продължение на много години. Не е нужно да сте магьосник, за да го разберете.

Мислех си: "Е, уволниха Арсен Венгер с добри намерения". Но очаквах след това да се случи революция в клуба. Това не се случи. Вие уволнихте Арсен, но трябваше да дадете възможност на Емери да промени много неща. Вместо това всичко остава същото.

Не виждам големи промени по отношение на играта на отбора след отпътуването на Венгер. Аз все още вярвам в Емери, той е талантлив треньор, но той трябва да събере подходящи играчи. Арсенал трябва да бъде актуализиран", заяви Пти за Daily Mirror.

  Сподели
490