Азар отклони два варианта за нов договор и очаква Реал Мадрид


Н. Гавазов

Азар отклони два варианта за нов договор и очаква Реал Мадрид

Халфът на Челси Еден Азар отхвърли две оферти от лондонския клуб за нов договор, съобщава Sky Sports. Според източника,  английският клуб се стреми да сключи ново споразумение с 28-годишния белгийски играч възможно най-скоро във връзка с интереса на Реал Мадрид. Азар обаче е отклонил офертите и очаква предложение от Кралския клуб, с което да бъде задействана процедурата по преминаването му в Мадрид.

Тази информация бе потвърдена от белгийския експерт Кристоф Терер: "Азар отклони две конкретни предложения от Челси. Това значи само едно: той чака нещо, а това "нещо" е Реал Мадрид. Испанците уважиха решението на Челси да не продава Азар през лятото, но сега те имат нужда от подсилване".

Настоящият договор на Азар с Челси е  до лятото на 2020 година.

По-рано бе съобщено, че лондонският клуб е поискал 112 милиона евро от Реал Мадрид за трансфера на Азар. ПСЖ също проявява интерес към белгиеца, но самият Азар не разглежда този вариант.

Азар пристигна  в Челси през лятото на 2012 г. от Лил. Трансферът възлизаше на 35 млн. евро, като през този сезон той участва в 21 мача от английската Висша лига, в която отбелязва 10 гола, а също така даде 10 асистенции.

  Сподели
342