Карагър: Солскяер отърва Юнайтед от страха пред съперниците


Н. Гавазов

Карагър: Солскяер отърва Юнайтед от страха пред съперниците

Бившият защитник на Ливърпул, а сега експерт в една от британските телевизии Джейми Карагър сподели мнение за това, какво е променил временният наставник на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер след пристигането си на "Олд Трафорд. Напомняме, че Юнайтед удължи печелившата си серия до шест мача, побеждавайки Тотнъм в неделя.

В интерес на истината Оле трябва да благодари на Давид Де Хеа за тази победа, но Карагър  е уверен, че атакуващите играчи на отбора имат също толкова важна роля в мача на "Уембли". Според Джейми, след назначаването на норвежеца, Манчестър Юнайтед е спрял да се страхува от силните съперници, какъвто бе случаят с Жозе Моуриньо.

"Гледайки отбора на Моуриньо в големите мачове, видяхме, че Манчестър Юнайтед се страхува да атакува опонентите си, смятайки, че не може да се състезава при равни условия с най-добрите отбори.

Той се страхуваше от това, което може да направи техният съперник. Крилата следяха движението на крайните защитници на противника. Колко често сме говорили за Манчестър Юнайтед, който играе с шест играча в защитната линия?

Това продължи години наред, обсъждах го с Гари Невил в първия сезон на Моуриньо и той бе убеден, че това ще се промени веднага щом Моуриньо получи по-добри играчи. Но това не се е промени.

Повече от всичко от представянето  на Манчестър Юнайтед на "Уембли" ми хареса това, че този страх е изчезнал", заяви Карагър.

Преди мача с Тотнъм мнозина омаловажаваха приноса на Солскяер за успехите на тима, но според Каррагер начинът, по който норвежецът е преминал най-трудния тест, е доказателство за работата, която върши на "Олд Трафорд".

"Солскяер отговори на въпроса тактически. Пишеха много за него и всичко изглеждаше положително на повърхността.

Преди мача с "шпорите" мнозина казаха, че всеки може да заеме това място и да се справи с тази работа. Но това е пълна глупост.

Той взе сериозни решения, остави (Ромелу) Лукаку, нападател с цена от 80 милиона паунда, на пейката, а когато го пусна на терена, той веднага даде своя принос за играта.

Хората казваха, че са лесни срещи, но миналият сезон, когато Юнайтед спечели второ място и достигна до финала на Купата на ФА, Моуриньо загуби три мача срещу новаците във Висшата лига.

Така че не е лесно да се справиш с тези отбори. Сoлскяер отлично започна своята треньорска кариера на "Олд Трафорд", каза още бившият защитник на Ливърпул. 

  Сподели
398