Сунес: Погба заслужаваше червен картон


Н. Гавазов

Сунес: Погба заслужаваше червен картон

Експертът в Sky Sports Греъм Сунес е убеден,  че полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба е трябвало  да получил червен картон за фаул срещу  Деле Али във вчерашния мач с Тотнъм.

Французинът отново спечели суперлативи, след като се отчете с великолепна асистенция към Маркус Рашфорд, чийто гол осигури минимална победа за "червените дяволи" на "Уембли".

През втората половина на този мач, когато Юнайтед отчаяно се бореше, за да запази предимството си, Погба със шиповете на обувката си закачи бедрото на Али. Реферът Майк Дийн показа на французина само жълт картон, но Сунес смята, че грубата игра на французина е заслужавала да бъде санкционирана по по-различен начин.

"Мисля, че това е червен картон. И аз нямам никакво съмнение в това. Той знаеше какво прави. Правиш движение и се опитваш да оставиш играча зад себе си, но вижте къде е топката и къде е кракът му. Това е преднамерено действие.

Ако реферът не види червената карта тук, но вижда фаул и е готов да покаже само жълт, тогава той не разбира нищо във футбола. Не се съмнявам, че Погба умишлено прескочи топката, за да удари противника", заяви Сунес.

  Сподели
463