Клоп: Това не бе футболна опера, но много хубава песен


Н. Гавазов

Клоп: Това не бе футболна опера, но много хубава песен

След минималната победа в Брайтън, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отбеляза способността на отбора си да постига резултат при  тежка игра.

Изправени пред един отлично организиран съперник, който бе съсредоточен към изцяло отбранителни действия и не оставящ никакви свободни пространства, "червените" успяха да вкарат единствения победен гол само благодарение на дузпа.

Клоп признава, че Ливърпул не е провел зрелищен  мач, но отборът отново е демонстрирал  умението да измъкне победата, независимо от обстоятелствата. Това много радва Юрген.

"Беше много трудно, но именно и това очаквахме. Този мач бе от голямо значение за нас. Всеки знае колко е трудно да играеш  в Брайтън.

За да спечелите, трябва да бъдете креативни срещу един наистина добър и организиран отбор. Ние показахме една зряла игра и това много ми харесва. През този сезон това на практика стана ново умение за нас и бих искал да го запазя.

Извлякохме урок през първото полувреме и добавихме през втората половина. Хареса ми играта ни. Това не бе футболна опера, но много хубава песен.

Ние много владеехме топката, но и ни бе много трудно. Крис Хютън  е хитра лисица! Те перфектно затваряха всякакви пространства. Трудно е да останем 100% в играта за целия мач, но ние отговорихме на предизвикателството и заслужено постигнахме победа.

Трябва да печелим всеки мач. Ние сме Ливърпул и трябва да печелим срещите. В това няма нищо ново. Тук не искате да играете за равенство, но трябва да работите върху всеки аспект от играта и да използвате това, което добре се получава при теб.

Днес не ми хареса нашата игра при  втората топка. Не правехме чисти изнасяния на топката, което би било полезно", заяви Клоп.

След тази победа Ливърпул вече има в актива си 57 точки и заема първа позиция в класирането на Висшата лига на Англия. На второ място се намира Манчестър Сити с 50 пункта, като "гражданите" ще приемат Уулвс в понеделник. Брайтън остана с 26 точки и заема 13-то място в класирането.

  Сподели
417