Клоп: Не съм Папа на тактиката


Н. Гавазов

Клоп: Не съм Папа на тактиката

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не счита себе си за "Папа на тактиката", за да си позволи да критикува стила на игра на Манчестър Юнайтед.

През този сезон "червените" демонстрират не толкова зрелищен футбол, както в миналото, но все пак играят много по-добре, отколкото Юнайтед, който ще пристигне на "Анфийлд" в неделя.

В последно време колективът на Жозе Моуриньо често се свързва с негативен стил на футбола, но Клоп не се ангажира да критикува Юнайтед. Юрген е убеден, че "червените дяволи" могат да играят по най-различни начини и както те желаят.

"Не бих казал, че техният футбол е толкова отрицателен. Не трябва да се казва, че те имат само един стил, когато играят с дълги подавания или са се оттеглили надълбоко. Може би играта им леко приличаше на това през миналата година на "Анфийлд", но те играха различно на "Олд Трафорд".

Това е труден въпрос, защото ние говорим за футболни тактики. Аз не съм Папа на футболната тактика, за да казвам на хората какво трябва да правят. Те имат своя собствени тактика, и аз нямам нищо против това. Ние ще трябва да се опитаме  да намерим решения на възникващите проблеми но аз не съм сигурен какви точно ще се тези проблеми.

Това е малко като с френския национален отбор. Нима на Световното първенство те играха, реализирайки пълния си потенциал? Не. Гризман, Погба ... В техния арсенал има  невероятни играчи. Играят ли толкова впечатляващо, както обикновено играе отборът на Испания? Не, но те са фокусирани върху резултатите, а Дидие Дешан направи всичко правилно, идеално, блестящо", заяви Клоп.

  Сподели
480