Бенитес: Нужен ни е VAR, при това точно сега


Н. Гавазов

Бенитес: Нужен ни е VAR, при това точно сега

След домашното поражение с 2:1 от Уулвърхемптън, мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес подложи на критика рефера Майк Дийн и призова за по-бързо въвеждане на системата за видеопомощ на съдиите (VAR) във Висшата лига.

В единствения неделен мач от Висшата лига "свраките" претърпяха обидно поражение, допускайки решаващ гол в края на компенсираното време.

Важно е да отбележим, че Нюкасъл игра с десет човека от 57-ата минута, когато защитникът Деандър Йедлин от домакините получи директен червен картон за фаул на последна надежда.

Бенитес не е съгласен с отстраняването на играча си и също така е на мнение, че "свраките" е трябвало да получат дузпа 10 минути преди края на мача, когато Уили Боли с лакът удари в лицето на Айозе Перез в наказателното поле. Рафаел е убеден, че системата за видео помощ на съдията ще помогне на Дийн да избегне тези грешки.

"Имаме нужда от VAR, при това точно сега - видяхте днешните инциденти - имаме нужда от VAR. Всичко бе толкова очевидно в ситуациите с червения картон и удара в лицето на Айозе. В момента имаме нужда от VAR.

В случая с изгонването, съдията бе достатъчно близо, за да види, че това не е чиста голова ситуация. Но не е нужно да говоря твърде много за това, защото ситуацията е очевидна. И преди сме се оказвали в положение да играем добре и да сме до победата, но след това нещо се случва.

Няма нужда от ненужни думи, защото просто можете да видите снимките. Много жалко, защото целият град подкрепя отбора, но такива ситуации  убиват самочувствието ни", коментира Бенитес.

Напомняме, че Нюкасъл няма победа в трети пореден мач. Тимът загуби и предишното си домакинство тук, с 3:0 от Уест Хем. Така "свраките" се смъкнаха на 15-то място в класирането, на 3 точки от опасната зона.

Уулвс записа втори пореден успех и се изкачи на 10-то място в класирането, на 4 пункта от шестия Манчестър Юнайтед.

  Сподели
406