Бербатов: Лукаку не е само голове


Н. Гавазов

Бербатов: Лукаку не е само голове

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов призова да не съди за играта на Ромелу Лукаку само за  вкараните голове.

Попадението на  Лукаку срещу Фулъм вчера стана първо за белгиеца на  "Олд Трафорд" от март. Няколко дни по-рано, Ромелу се отличи и срещу Саутхемптън, прекъсвайки сушата от 12 мача без гол.

През този период 25-годишният белгиец безмилостно бе критикуван от феновете и експертите, но Бербатов предпочита да защити Лукаку.

"Защо хората се съсредоточават върху головата суша? Сега нападателите са повече от голове. Каква полза за Лукаку от това, че хората постоянно говорят, колко отдавна не е вкарал?

Това е важно и съм сигурен, че е изпитал облекчение, когато е вкарал, казвайки си: "Най-накрая". Постоянните разговори за това, че той не вкарва, само разпространява негативите.

Самият той разбира всичко.  Вероятно, когато се връща вкъщи, той си казва: "Не мога да повярвам, че отново не  вкарах, хората ще ме критикуват".  Какъв ефект има това върху самочувствието му? То е на ниско ниво.

Хората мислят, че не иска да вкарва, но това със сигурност не е вярно.

Той наистина ми харесва, защото е добър с топката, той е мощен, но има нужда от партньори наблизо, които да разбират неговите качества и да знаят как да му дадат топката.  Ако Лукаку не приема топката толкова добре с първото докосване, тогава му я подай така, че той да се справи", заяви Бербатов.

  Сподели
482