Бербатов: Тотнъм трябва да започне да печели трофеи


Н. Гавазов

Бербатов: Тотнъм трябва да започне да печели трофеи

Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов вярва, че "шпорите" трябва да започне да печели трофей, за да не позволи на звездите да напуснат клуба. През последните три сезона Тотнъм стана постоянен член на топ 3 на Висшата лига и голям фактор в английския елит, но Купата на Лигата през 2008 година остава последният трофей за "шпорите".

Бербатов, който беше част от Тотнъм преди 10 години, признава, че някои звезди могат да помислят за смяната на клуба, ако не бъде прекъсната безтрофейната серия.

"Може да звучи сурово, но това е вярно. Някои от звездите могат да напуснат Тотнъм, ако искат да спечелят трофеи.

Всеки играч иска да спечели нещо, за да може в бъдеще да погледне назад към  кариерата си и да каже: "Спечелих това и това, бях шампионът".  Надявам се, че играчите на Тотнъм няма да си тръгнат, за да спечелят нещо.

Искам да видя как Тотнъм печели трофеи, поне някакъв трофей, така че играчите да могат да кажат, че са на правилното място и са победители, но това трябва да стане скоро, за да бъдат отрязани подобни съмнения от корена.

Играчи като мен, Лука Модрич, Гарет Бейл - всички ние успяхме. Нормално е, когато си задаваш въпроса дали можеш да спечелиш нещо тук, но аз не искам да задават въпроса - просто искам да спечелят нещо. Последния път, когато Тотнъм спечели нещо бе преди 11 години. По дяволите, това се случи още при мен.

"Те имат всичко, за да спечелят. Голям мениджър, новият стадион е почти готов, отлични играчи. Именно за това съм толкова гневен и крещя пред телевизора", заяви Бербатов.

  Сподели
498