Коул: Азар е най-добрият, с който съм играл


И. Ангелов

Коул: Азар е най-добрият, с който съм играл

Бившият полузащитник на Челси Джо Коул сподели мнението си, че белгийският нападател на тима Еден Азар трябва да спечели Златната топка. Призът ще се връчи на 3-ти декември, а Азар е сред номинираните. Коул и Азар играха заедно в Лил през сезон 2011-12, последната кампания преди преминаването на белгиеца в Челси. Запитан от Sky Sports кои са най-добрите играчи, с които е играл, Джо Коул сподели:

"Всички английски играчи. Джерард, Франк Лампард, Джон Тери, Уаза (Уейн Рууни). След това имаме и чужденци. Робен, Азар, мога да изброявам вечно. Но след това разбираш, че си играл с абсолютни гении.

"Ако животът ми зависеше от това да избера само един, тогава мисля, че Азар е най-добрият. Той беше на 19 във Франция и беше толкова талантлив. Когато погледна играчите аз се опитвам да разбия уменията им, за да разбера какво имат, а той имаше всичко.

"Но той има нещо неизмеримо. Неговото сърце - за него всичко бяха мачовете. Той беше просто страхотен играч. Аз мисля, че той ще спечели Златна топка в бъдещето, толкова е добър."

  Сподели
386