Юнайтед ще предприеме трети опит да получи Рамзи


Н. Гавазов

Юнайтед ще предприеме трети опит да получи Рамзи

Манчестър Юнайтед ще предприеме трети опит да получи полузащитника на Арсенал Аарън Рамзи. През миналата седмица уелският футболист потвърди, че няма да подпише нов договор с "артилеристите" и възнамерява да напусне "Емирейтс" като свободен агент в края на сезона.

Към момента е известно, че най-сериозен интерес към футболиста проявяват Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Политиката на двата клуба по отношение на ситуацията с Рамзи обаче е различна. Мърсисайдци спокойно изчакват края на сезона, за да се опитат да подпишат с Аарън, докато Жозе Моуриньо и Ед Уудърд се намират в "нисък старт" и са готови да действат още през януари.

Известно е, че още Сър Алекс се опита да привлече Рамзи на "Олд Трафорд" през 2008 година. Тогава обаче полузащитникът предпочете да смени Кардиф с Арсенал.

Освен това се знае, че лондончани имаха вариант да продадат играча през лятото, като клубът, който се отправи питане за уелсеца бе именно Юнайтед. Това се случи преди старта на сезона, малко преди Арсенал да прекрати преговорите с Рамзи за новия договор.

Към момента не е ясно, защо лондончани са предприели всички тези ходове, рискувайки да останат без пари от раздялата си с футболиста. "Червените дяволи" се надяват, че техният трети опит да получат 27-годишния Рамзи ще е успешен и все пак Арсенал ще се съгласи да продаде играча и да получи някакви пари за него през януари.

Впрочем, към момента ситуацията е такава, че съдбата на Аарън е в неговите ръце. Това призна и бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер.

"Ние се опитахме да подпишем нов договор с него, това все още е възможно. Не знам какво се случва в Арсенал в момента, но Рамзи е в силна позиция и той се възползва от нея. Нямам на идея клубът докъде може да стигне в опита си да подпише с него. По-рано това бе моя отговорност, но сега вече не е. И се радвам на това', заяви Венгер.

  Сподели
478