Моуриньо потвърди, че Погба повече няма да бъде капитан на Юнайтед


Н. Гавазов

Моуриньо потвърди, че Погба повече няма да бъде капитан на Юнайтед

Наставникът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо потвърди, че полузащитникът Пол Погба повече няма да носи капитанската лента. Португалецът утвърди Антонио Валенсия за капитан на отбора след оттеглянето на Майкъл Карик, а Погба бе назначен за вицекапитан. През този сезон французинът вече три пъти сложи лентата и изпълняваше ролята на капитан на тима.

Равенството с Уулвърхемптън обаче убеди Моуриньо в това, че 25-годишният французин не заслужава да бъде капитан. Първите информации за скандал в съблекалнята на "червените дяволи" се появиха няколко часа преди мача с Дарби Каунти от третия кръг на Купата на Лигата. След това стана известно, че Жозе е лишил Погба от капитанската лента, а тази информация бе потвърдена след снощното фиаско.

"Взех решение Погба повече да не бъда втори капитан, това е единствената истина в тези истории. Няма скандали, няма никакви проблеми. Един и същи човек реши да направи Пол втори капитан, а след това да го разжалва. Този човек съм аз.

Аз съм мениджър и мога да взимам решения. Не сме се карали, нямаме никакви проблеми. Това е просто решение, което не съм длъжен да обяснявам", заяви Моуриньо.

  Сподели
398