Дарби Каунти отстрани Манчестър Юнайтед след дузпи


И. Ангелов

Дарби Каунти отстрани Манчестър Юнайтед след дузпи

Манчестър Юнайтед прие Дарби Каунти в срещата от третия кръг на Купата на лигата, в който кръг за първи път участват елитните отбори. Днес пред своята публика на "Олд Трафорд" домакините се провалиха и допуснаха пълен обрат, върнаха се до дузпи, но там отпаднаха след 2:2 в редовното време и 16 изпълнени дузпи.

Само 3 минути бяха нужни на домакините да тръгнат добре и след красива атака да поведат в резултата чрез Хуан Мата, който бе намерен от Лингард за фалцов удар ниско в далечния ъгъл на вратаря за 1:0. До почивката гостите не атакуваха много, а Лукаку пропусна голяма възможност за гол.

В 59-ата минута Уилсън получи шанс да изпълнява пряк-свободен удар срещу Серхио Ромеро и той вкара по брилянтен начин в ъгъла на вратата, като вратарят на Манчестър Юнайтед дори не помръдна за 1:1.

Последва изгонване на Ромеро в 67-ата минута, когато той излезе да атакува нападател на противника и игра с ръка извън наказателното си поле. В игра Жозе Моуриньо пусна опитния Лий Грант за Мата. В 73-ата минута Лукаку отново не успя да вкара от добро положение, нацелвайки гредата.

Така в 85-ата минута резервата Мариот почти реши срещата когато при едно центриране топката не бе нацелена от негов колега, и от дъгата с нисък удар той матира Грант за пълен обрат и 2:1. При даденото 6 минути продължение резервата Фелаини успя в последната минута да върне гол за 2:2 след центриране от Далот и удар с глава, и да изпрати срещата към дузпи, които се развиха както следва:

  1. Маут с изключително изпълнение поведе за Дарби - 3:2.
  2. Лукаку вкара ниско в ляво за 3:3.
  3. Жозефун реализира уверено за гостите - 4:3.
  4. Ашли Йънг реализира с мощен удар за 4:4.
  5. Хари Уилсън прати Грант в грешна посока за 5:4.
  6. Фелаини изпрати Карсън в грешна посока за 5:5.
  7. Джак Мариот стреля ниско и силно в дясно за 6:5.
  8. Фред стреля в горния ляв ъгъл неспасяемо за 6:6.
  9. Джонсън вкара с нисък удар за 7:6.
  10. Марсиал стреля в горния ляв ъгъл за 7:7.
  11. Брайсън матира Грант с прецизно изпълнение за 8:7.
  12. Диого Далот прати вратаря в грешна посока за 8:8.
  13. Форсайт стреля неспасяемо за 9:8.
  14. Матич стреля добре в десния ъгъл за 9:9.
  15. Киох не остави шансове на Грант за 10:9.
  16. Фил Джоунс стреля слабо и ниско и Дарби продължава към четвъртия кръг.

  Сподели
535