Моуриньо отговори на забележките на Карагър


Н. Гавазов

Моуриньо отговори на забележките на Карагър

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отговори на критиките на експерта на Sky Sports Джейми Карагър, който по-рано през седмицата посъветва нападателя Маркус Рашфорд да смени клуба.

Напомняме, че през последните десет дни такъв съвет даде не само Карагър, но и експертът от ВВС Алън Шиърър, който е убеден, че присъствието на Маркус в отбора на Жозе Моуриньо само спъва развитието на младия англичанин. Легендата е убедена, че най-доброто решение за 20-годишния нападател е да потърси друго пристанище.

Както се очакваше, тези забележки не останаха без внимание от страна на мениджъра на Манчестър Юнайтед. Португалският специалист представи своите доводи по темата, при това, подкрепяйки ги с нужните доказателства.

Според Моуриньо, Рашфорд получава достатъчно игрова практика на "Олд Трафорд".

"През сезон 2016/17 Маркус Рашфорд проведе 32 мача във Висшата лига на Англия, 11 мача в Лига Европа, три мача в Купата на Англия, още шест двубоя в Купата на Лигата и мач за Суперкупата. Всичко 53 срещи или 3 068 минути.

През сезон 2017/18 той проведе 35 мача във Висшата лига, 8 мача в Шампионска лига, пет мача в Купата на Англия, три мача в Купата на Лигата и Суперкупата на Европа. Всичко 53 срещи или 2 676 минути.

Като цяло, той под мое ръководство има 105 двубоя или 5 774 минути, включително и пет финала. За това хората, които говорят, че той не получава шанс, трябва малко да се срамуват от думите си.

В неделя сутрин мен отново ще ме подложат на критика за това, че не съм пуснал Маркус. Някои експерти са обсебени от мен, за това в неделя сутрин първата им работа е да се захванат с мен. Не е моя вината, че Маркус е наказан, но момчетата от телевизията трябва да припомнят това", заяви Моуриньо.

Напомняме, че вчера се появиха съобщения, че Маркус се чувства добре в родния си клуб и няма никакво намерение да напуска "Олд Тарфорд". Нещо повече, младият англичанин ще се бори за титулярно място в отбора на Жозе Моуриньо, независимо от сериозната конкуренция в лицето на Ромелу Лукаку.

  Сподели
590