Моуриньо разказа истината за Погба


Н. Гавазов

Моуриньо разказа истината за Погба

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че е пределно щастлив с Пол Погба. Независимо от затварянето на трансферния прозорец във Висшата лига на Англия, в пресата не утихват слуховете за конфликт между играч и мениджър, а испанските медии наляха масло в огъня, тиражирайки версията, че Погба иска да премине в Барселона.

Реалността обаче се оказа съвсем друга. Вчера журналистът Джеймс Купър разкри, че е разговарял с представители на английския клуб, които са му съобщили, че историята с конфликта е измислица на медиите. По-късно пък лично Моуриньо разказа каква е истината около ситуацията.

"Истината се състои в това, че за две години и няколко седмици заедно, аз никога не съм бил толкова доволен от него, както сега. Това е истината. Не мога да искам повече от него.

Той дойде тук в понеделник, три дни се занимаваше и го помолих за помощ във важен за нас мач, към който отборът влезе с проблеми. Игра отлично и повече, отколкото очаквах. Той каза, че го е направил заради феновете и заради отбора. Точно това искам. Именно това желая от своите футболисти.

Пол добре работи, добре играе, прави всичко това заради феновете и заради отбора. Това искам от него - да играе за отбора и няма как да не съм щастлив от това", заяви Моуриньо.

Интересното е, че след мача с Лестър Погба заяви, че не може да разкаже цялата истина за своята ситуация, иначе ще бъде глобен. Жозе недоумява по този повод и уверява, че само един футболист е бил глобяван откакто е мениджър на отбора.

"Все ми е едно какво значи това. Повтарям, аз искам той да играе добре. Искам да играе за този отбор, за феновете. Именно това се случва сега. Определено добре се труди и аз трябва да се изкажа в негова защита. Не искам и да го поставяте в положение да си мислят хората, че му липсва вежливост. Защото той никога не е спорил с мен. Никога не е имало разговор на повишен тон. Нашите беседи са били с уважение един към друг и аз нямам никакъв проблем с това.

Относно глобите, трябва да попитате за това само един човек. Тук съм от две години и няколко месеца, а единственият, който е глобен за това време е Антони Марсиал, защото не е имало нужда да глобявам когото и да е било. За това трябва да попитате него. Аз не възнамерявам да го питам какво е искал да каже за глобата. Искам да работи така, както го прави сега  и да играе така, както играе сега. Останалото не е важно за мен.

Капитанската лента в мача с Брайтън? Погба ще е капитан", завърши португалецът.

  Сподели
489