Невил предупреди Юнайтед относно евентуално уволнение на Моуриньо


Н. Гавазов

Невил предупреди Юнайтед относно евентуално уволнение на Моуриньо

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил е на мнение, че евентуално уволнение на Жозе Моуриньо от поста мениджър на отбора и привличането на друг специалист - като Маурисио Почетино от Тотнъм - ще повлече след себе си пълно преустройство на отбора.

Както е известно, Моуриньо никога в предишните си клубове не е работил повече от три години, а стартиралият сезон е трети за Жозе в Юнайтед.

Първите намеци, че Моуриньо може да бъде изгонен от "Олд Трафорд" вече се появиха. Португалецът изповядва скучен футбол, който не доставя удоволствие дори на част от феновете на Юнайтед и който донесе само един трофей до момента. В допълнение, в последните седмици Моуриньо демонстрира голяма нервност заради слабата трансферна политика на клуба и дори се презастрахова от поредната кампания без трофеи.

Спекулациите за бъдещето на Моуриньо не утихват. Например, вчера във френската преса се появиха съобщения, че бившият наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан се готви да заеме мястото на Жозе Моуриньо начело на "червените дяволи". Тази информация прехвърли Острова и интересното е, че нито един инсайдер не я опроверга.

Още един възможен заместник на португалеца е Маурисио Почетино, който едва ли може да бъде щастлив от това, че Тотнъм не му купи нито един футболист през това лято. Аржентинецът е считан за един от най-трудолюбивите специалисти на Острова, който не разчита на готови играчи, а развива футболистите. Това напълно се нрави на босовете на Юнайтед, напомняйки им на знаменитото поколение от средата на 90-те години, което бе развито от Сър Алекс.

Невил обаче е на мнение, че заминаване на Моуриньо ще повлече след себе си тотално преустройство на отбора, което ръководителите на Юнайтед трябва да имат в предвид.

"Хайде да предположим, че следващият Юнайтед ще бъде оглавен от Маурисио Почетино. На него му харесват гладни играчи на по 23 - 24 години, които той разтърсва, мобилизира и кара да играят силно. На него му харесва да налага преса, която да започва с атаката.

Да сте видели много нападатели на Юнайтед, които да тичат така, както техните колеги от Тотнъм? Едва ли. Моуриньо обича да седи дълбоко и харесва физически силни играчи. Тъжно е, като фен на Юнайтед, да гледаш играта на този отбор", заяви Невил.

  Сподели
489