Усманов е готов да инвестира в Евертън


Н. Гавазов

Усманов е готов да инвестира в Евертън

Бившият акционер в Арсенал Алишер Усманов потвърди, че е готов да инвестира своите пари в Евертън. Напомняме, че по-рано през август стана известно, че руският бизнесмен се съгласи да продаде 30% от акциите си в Арсенал на Стан Крьонке за 550 милиона паунда при оценка на лондонския клуб на 1.8 милиарда паунда.

Усманов тръгна на тази крачка, тъй като загуби надежда и търпение, че може да стане едноличен собственик на Арсенал. В добавка, олигархът нямаше място в Борда на директорите и на практкика не участваше в живота на клуба.

Както е известно, правилата на Висшата лига забраняват на един човек частично или напълно да владее повече от един клуб, но сега, прекъсвайки връзките си с Арсенал, Усманов се готви да инвестира в друг проект.

По-рано руснакът отричаше, че може да влага пари в Евертън, но сега той е готов да окаже финансова подкрепа на своя стар бизнес - партньор Фарад Мохири, който е собственик на мърсисайдския клуб.

"Ние сме приятели с Фарад Мохири. Ако той се нуждае от подкрепа, аз ще се радвам да я окажа. Ако получа предложение или възможност да инвестирам в тях с добър потенциал за възвращаемост, тогава ще разгледам сделката", заяви Усманов.

  Сподели
434