Шакири отказал на Юнайтед преди трансфера в Ливърпул


Н. Гавазов

Шакири отказал на Юнайтед преди трансфера в Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се е опитал да подпише в крилото Джердан Шакири, но швейцарецът отказал, отправяйки се към Ливърпул. След края на миналия сезон бившият футболист на Интер и Байерн Мюнхен стана много привлекателен на трансферния пазар поради това, че изпадането на Стоук Сити от Висшата лига активира пункт в контракта на играча, според който той може да бъде закупен за 12.5 милиона паунда.

От този пункт се възползва Ливърпул, изпреварвайки редица клубове от Европа и Висшата лига на Англия за подписа на 26-годишния футболист от националния отбор на Швейцария.

Както става известно сега, сред претендентите за подписа на Джердан са били клубове като Саутхемптън, Уест Хем и Манчестър Юнайтед. Разговор с Юрген Клоп обаче е успял да убеди Шакири да вземе бързо решение относно своето бъдеще.

Напомняме, че през това лято Юнайтед се намираше в търсене на флангови нападател, разглеждайки освен Джердан, но и Иван Перишич и Анте Ребич. Швейцарецът обаче категорично е отклонил предложението на "червените дяволи", отказвайки даже да започне преговори.

  Сподели
418