Клоп не разбира, защо смятат Ливърпул за единствен конкурент на Сити


Н. Гавазов

Клоп не разбира, защо смятат Ливърпул за единствен конкурент на Сити

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази недоумение от това, че повечето специалисти и фенове смятат "червените" за единствен конкурент на Манчестър Сити в борбата за титлата във Висшата лига на Англия. Похарчвайки над 170 милиона паунда за укрепване на състава, Ливърпул започна новия сезон с разгромна победа над Уест Хем с 4:0, с което само подкрепи високите очаквания по отношение на себе си. Клоп обаче не се интересува от разговорите за шансовете на отбора за титлата.

"Изобщо не ме интересува какво говорят другите хора за нашите шансове. Още преди мача казах, че понякога хората говорят приятни неща, понякога - не, но това никога няма значение.

Ние знаем какво искаме - искаме да бъдем претенденти за титлата и това е единственото, което е важно. Как можем да бъдем други? Ние нищо не сме спечелили през последните години, това е истина. Но аз не виждам останалите отбори да са станали по-слаби. Защо тогава ни определят за единствен конкурент на Сити? Само заради това, че извършихме няколко покупки?", заяви Клоп.

"Това е свойственото за английската публика - сякаш можеш да спечелиш титлата по време на трансферния прозорец. Но това е невъзможно и мен то не ме интересува. Ние работихме над подобряването си, останалите тимове го направиха през миналата година или преди две години. Ние го направихме през тази година, защото чувствахме, че е правилният момент за това, но само толкова. Наслаждаваме се на своята роля, а останалото няма никакво значение за нас", каза още немецът.

Освен това специалистът коментира победата с 4:0 над Уест Хем в мач от стартовия кръг на Висшата лига на Англия.

"Невъзможно е да мечтаем за повече. Играхме бодро от първата минута и всичко изглеждаше така, както трябваше да бъде. Това е добър ден. Но говорим само за началото, знаем това, но въпреки всичко, стартът е много добър. Всички знаем, че Уест Хем е отбор от високо ниво, там е пълно с индивидуално майсторство. Налагаше се и да се отбраняваме, а когато го правихме, ние го вършехме много съсредоточено", заяви Клоп.

  Сподели
368