Рио: Моуриньо забива поредния пирон в ковчега на своя отбор


Н. Гавазов

Рио: Моуриньо забива поредния пирон в ковчега на своя отбор

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд е на мнение, че Жозе Моуриньо ще трябва да приложи целия си мениджърски арсенал, за да ободри отбора след тревожното лято. Легендарният бранител е разочарован от предсезонния период на Юнайтед и се съмнява, че бившият му клуб може да се представи по-добре от действащия шампион Манчестър Сити и устремилия се към титлата възроден Ливърпул.

"В момента обстановката около Юнайтед е много негативна и нас не ни очаква нищо добро. Очевидно е, че мениджърът е недоволен от това, че клубът не подписа с нужните му играчи и освен това много звезди не участваха в предсезонното турне. Младите момчета, които се опитаха да се представят и покажат това лято, със сигурност са недоволни от неговите коментари. За тях е неприятно да чуват това.

Изглежда, че той със своите коментарии забива поредния пирон в ковчега на своя отбор.

Освен това се развърна сагата за това, как Антони Марсиал е заминал за дома си и не се е върнал в Америка.

В същото време Манчестър Сити изглежда по-силен откогато и да е, а Ливърпул отново се подсилва.

Те закупиха вратар за 60 милиона паунда, освен това мисля, че Наби Кейта ще внесе голям принос в отбора, нивото на Джердан Шакири също е известно, а също така те подписаха с Фабиньо.

Аз съм фен на Юнайтед и много искам те да спечелят титлата, но се страхувам, че ще им е много трудно да я спечелят през този сезон. Мисля, че Сити и Ливърпул няма да отстъпят от първото и второто място, макар че това е ужасяващ сценарии от гледна точка на фен на Юнайтед.

"Дали Моуриньо ще бъде мениджър на Юнайтед след година? Нека да го кажем така: аз се надявам на това, защото то ще означава, че сезонът за тях е преминал успешно и те са спечелили нещо. не бих го отписал от сметките, защото за своята треньорска кариера той е спечелил 20 трофея. Той умее да съживява отборите чрез включване в режим на обсадно положение, но сега ще му е нужно да използва всичкото си тъмно изкуство, за да създаде такава атмосфера в Юнайтед.

Но катализатор трябва да станат няколко трансфера. Тонът трябва да зададе мениджърът, а на него му предстои да решава няколко главни проблема.

Той трябва да накара Пол Погба да играе така, както го направи на Световното. Честта и отговорността лежи и на самия Погба, но Моуриньо трябва да му даде свобода на самоизява и да направи така, че той да почувства увереност в себе си.

След това трябва да реши главоблъсканицата, как най-добре да използва нападателите. Алекис Санчес на "Олд Трафорд" е сянка на играча, който бе в Арсенал. Марсиал е един от най-талантливите млади играчи в световния футбол, но в него настъпи спад. Маркус Рашфорд трябва да бъде много важен играч през този сезон.

Моуриньо разполага с невероятно талантливи играчи, но дали те ще могат напълно да се разкрият и да играят на максимума на възможностите си?

Юнайтед няма да може да спечели титлата през този сезон и се страхувам, че също така няма да могат добре да се представят в Шампионска лига.

През миналия сезон Ливърпул ни изненада, така че всичко е възможно, но поражението на Юнайтед от Севиля показа, че на тях им предстои да вършат още много работа", заяви Фърдинанд.

  Сподели
443