Гуардиола не е обиден на Жоржиньо


Н. Гавазов

Гуардиола не е обиден на Жоржиньо

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че не е обиден на новото попълнение на Челси Жоржиньо за отказа му да дойде на "Етихад".  Напомняне, че италианецът с бразилски произход в последния момент се отказа от трансфер в Сити и реши да се отправи към Челси, след своя бивш наставник в Наполи Маурицио Сари.

В пресата веднага се появиха информации, че този трансфер е станал истински шок за Сити. Клубът от "Етихад" много е ядосан на своите колеги от Неапол, с които си стиснаха ръцете, напълно съгласувайки сделка на стойност 44 милиона паунда. Впрочем, такова поведение на италианците е обусловено от това, че просто Челси представи по-изгодна оферта от Сити. "Гражданите" са убедени, че италианският клуб е изплашил играча, защото той отдавна се е договорил за преход в Манчестър, а агентът на Жоржиньо дори бе избрал дата за медицинско изследване на своя клиент. Според съобщенията, босовете на Наполи са се свързали с агент Жоао Сантош и са му съобщили, че Жоржиньо ще проведе следващите две години от своя контракт като дълбока резерва, ако не приеме условията на Челси. Съобщава се, че Сити е ядосан и на самия агент, както и на своите колеги от "Стамфорд Бридж".

Гуардиола обаче гледа по-философски на ситуацията.

"Изобщо не съм му ядосан. Ние се опитахме да преобърнем сделката, но моят съвет към играчите винаги е прост: играйте само за отбор, в който вие наистина искате да бъдете.

Щом той желае да продължи работа с Маурицио Сари и да е отправи в Лондон, то ще е грешка да се отправи насам. Най-важното е, че английският клуб получи изключителен играч. Радвам се, че Жоржиньо ще играе тук.

Що се отнася до футболист на неговата позиция, ние ще решаваме този въпрос до закриване на трансферния прозорец. Можем да разчитаме на Фернандиньо, Гюндоган, Зинченко и Делф. Всички те могат да играят в тази роля. В добавка, ние имаме млади момчета, за това нека да не прибързваме със събитията", заяви Гуардиола.

Както е известно, по-рано се съобщаваше, че испанският мениджър се е противопоставил на намеренията на Сити да започне наддаване за Жоржиньо.

  Сподели
413