Гигс посъветва Юнайтед да извърши две покупки през лятото


Н. Гавазов

Гигс посъветва Юнайтед да извърши две покупки през лятото

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс посъветва мениджъра Жозе Моуриньо да привлече играчи от топ ниво за позицията защитник и полузащитник. Навремето, като асистент на Луис ван Гаал на "Олд Тарфорд", уелският специалист настояваше за покупката на Лука Модрич и на Тони Кроос. И двамата футболисти сега играят за Реал Мадрид, побеждавайки три пъти подред в Шампионска лига. Независимо от договореността с Шахтьор за Фред и наличието на Пол Погба в отбора, Гигс продължава да смята центъра на терена за слабото място на Юнайтед.

Също така Гигс подкрепя мнението, че Юнайтед има нужда от централен защитник от световна класа, ако иска да бъде конкурентен на Сити в борбата за титлата.

"Полузащитата, която искам да видя в Юнайтед, включва в себе си Погба на позицията атакуващ полузащитник. Юнайтед все още се нуждае от играч като Кроос или Модрич, от полузащитник, който би контролирал темпа на играта. За съжаление, такива играчи не растат по дърветата.

Още една позиция, която смятам за проблемна в Юнайтед е тази на централния защитник. Ако погледнете всичките велики отбори на Юнайтед в миналото, на тази позиция при нас имаше играчи от топ -ниво: Фърдинанд, Видич, Стан, Палистър. Списъкът може да бъде продължен.

Разбира се, аз знам, че е много трудно да намериш такива играчи. Но за Юнайтед е много важно да подсили позицията на полузащитника и централния полузащитник", заяви Гигс.

  Сподели
491