Инс: Загубата на Коутиньо е най-доброто, което можа да се случи на Ливърпул


Н. Гавазов

Инс: Загубата на Коутиньо е най-доброто, което можа да се случи на Ливърпул

Бившият играч на Ливърпул Пол Инс е на мнение, че раздялата между мърсисайдци и Филипе Коутиньо е помогнало на клуба. Напомняме, че англичаните с огромни усилия успяха да задържат бразилеца през лятото на миналата година, но през януари "червените" се оказаха безсилни пред парите на Барселона и желанието на Филипе, и в крайна сметка полузащитникът премина в редиците на испанския гранд за сумата от 142 милиона паунда.

Тогава на повечето експерти се струваше, че Ливърпул, лишавайки се от своята главна звезда, ще се провали през остатъка от сезона.

На практика обаче се получи нещо съвсем друго. Продажбата на Коутиньо мобилизира останалите футболисти на мърсисайдци, освен това отборът заигра по друг начин, а всичко това се оказа полезно за Ливърпул. "Червените" подобриха играта си и показвайки фантастичен футбол завършиха кампанията в топ 4 на Висшата лига на Англия и се класираха за финал в Шампионска лига.

Инс е на мнение, че Клоп е взел правилното решение, разделяйки се с нещастния играч.

"Всички си мислеха в ситуацията с Коутиньо, че нещата ще приключат и на Ливърпул ще бъде поставен кръст. Не знам, дали Клоп е чувствал нещо подобно, но лично на мен ми се струва, че загубата на Коутиньо стана най-доброто нещо, което можеше да се случи с Ливърпул. Те бяха зависими от Коутиньо и говореха само за Коутиньо", заяви Инс.

"Заминаването му обаче даде време и възможност на други играчи да изземат първата роля и да поемат отговорността. Ливърпул започна да играе още по креативно и най-важното - престана да бъде отбор на един играч", добави Пол.

"Покупката на Салах също стана много удивителна сделка. Това е най-добрата сделка, която някога даден клуб е осъществявал. Често наблюдавах неговата игра в Рома през миналата година, те бяха прекрасни с Джеко. Не мога да повярвам, че Ливърпул бе единственият претендент за него. Клубът отлично работи", завърши Инс.

  Сподели
567