Джон Хенри: Суарес и Коутиньо отидоха в Барса, за да играят по 30 безсмислени мача


Н. Гавазов

Джон Хенри: Суарес и Коутиньо отидоха в Барса, за да играят по 30 безсмислени мача

Собственикът на Ливърпул Джон Хенри до момента не може да разбере, защо звездните играчи в лицето на Филипе Коутиньо и Луис Суарес са напуснали мърсйсайдския клуб. С разлика от четири години Суарес и Коутиньо смениха Ливърпул с Барселона. Хенри не може да разбере мотивите на играчите да изоставят най-конкурентната и популярна Лига в света, за да отидат в първенство, в което на практика липсва конкуренция. Още повече, че сега и двамата можеха да се готвят за финала в Шампионска лига с Ливърпул.

"Може би цялата работа е в това, че аз съм американец, но аз наистина не мога да разбера, защо играчи напускат Ливърпул. Те напускат клуб, който притежава невероятна история и традиции, клуб, който се подкрепя от милиони хора по целия свят", заяви Хенри.

"Ние не искаме да бъде клуб-трамплин, от който играчите искат да отидат някъде, трудно ми е да разбера, когато във футболистите възниква желание да напуснат Ливърпул, даже когато става дума за такъв голям отбор като Барселона. Не разбирам, защо отиват в първенство с толкова ниско ниво на конкуренция, за да играят по 30 безсмислени мача на сезон. Те сериозно се настройват единствено за Шампионска лига", добави американецът.

"През този уикенд те ще гледат финала по телевизора, а можеха да останат в Ливърпул и да вземат участие в него", завърши Хенри.

По-рано босът на Ливърпул сравни важността на Шампионска лига с тази на Висшата лига на Англия:  "Ливърпул има богата история в евротурнирите и може би заради това по-голямо количество от нашите фенове смятат Шампионска лига за по-важен турнир от Висшата лига на Англия. Но в същото време Висшата лига на Англия е повече, това е световна Висша лига. Никъде няма нещо подобно. До последния месец от сезона интересът към Висшата лига е много по-голям, отколкото към Шампионска лига. Може би защото голяма част от мачовете в Шампионска лига не може да заинтригува зрителите".

  Сподели
635