Хендерсън си припомни речта на Клоп след загубата от Севиля


Н. Гавазов

Хендерсън си припомни речта на Клоп след загубата от Севиля

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън си припомни, че след загубата във финала на Лига Европа от Севиля през 2016 година, мениджърът Юрген Клоп е предрекъл класиране на отбора за друг финал. Тогава англичанинът наблюдаваше поражението с 3:1 от пейката на резервите. След мача немският специалист е събрал всички играчи и е произнесъл ободряваща реч, която е имала за цел не само да поправи настроението на футболистите, но и да ги накара да повярват в себе си.  

Джордан е на мнение, че този ход на Клоп е помогнал на "червените" да достигнат до финал в Шампионска лига през този сезон.

"Бяхме съсипани след този мач, защото очакванията ни бяха други. Но когато се прибрахме в хотела, мениджърът произнесе нещо специално. Той акцентира върху общата картина и бъдещето, тогава каза, че благодарение на получения урок в срещата, това е важен момент в нашата кариера", заяви Хендерсън.

"Той имаше свое виждане, което ме убеди в това, че нас ни чака друг финал. Той искаше да използва опита от финала със Севиля, за да ни сплоти и да извлече позитив. Ако се доберем до друг финал, значи сме готови", каза още англичанинът.

"Много добре си спомням неговата увереност относно другия финал. Не мога да предам точно неговите думи, но той бе убеден, че отново ще играем европейски финал. Усещането му бе, че това е началото на нещо ново, което ще ни помогне да се движим напред и задължително ще ни доведе до друг финал. И ни накара да повярваме в това", добави Хендерсън.

"Определено помня тази вечер. Мисля, че неговата реч тогава имаше голям ефект върху играчите, има ефект и сега. Вие виждате колко много отборът дръпна и се подобри. Всичко това е така, защото той свърши великолепна работа", завърши англичанинът.

Напомняме, че от вчера Ливърпул се намира в Киев. Групата на отбора е от 24 човека, като единствената въпросителна е свързана с Емре Джан, който е в състава на мърсисайдци за мача:

Лорис Кариус, Симон Миньоле, Дани Уорд, Натаниъл Клайн, Върджил ван Дайк, Жоржиньо Вайналдум, Деян Ловрен, Джеймс Милнър, Роберто Фирмино, Мохамед Салах, Джордан Хендерсън, Рагнар Клаван, Алберто Морено, Садио Мане, Адам Лалана, Емре Джан, Андрю Робъртсън, Дани Ингс, Доминик Соланке, Натаниъл Филипс, Къртис Джоунс, Бен Уудбърн, Рафаел Камачо, Трент Александър-Арнолд

Двубоят между Реал Мадрид и Ливърпул е утре, 26 май на Олимпийския стадион в Киев. Началото на срещата е от 21:45 часа българско време.

  Сподели
757