Легенда: Бътланд ще направи Ливърпул претендент


И. Ангелов

Легенда: Бътланд ще направи Ливърпул претендент

Бившият вратар на Ливърпул Рей Клемънс обяви, че не е убеден в уменията на Симон Миноле и Лорис Кариус, като посъветва Юрген Клоп да се заеме с проблемната позиция на врата за "червените" през лятото. Клемънс посъветва германеца да закупи Джак Бътланд от Стоук Сити, който би помогнал на отбора да стане претендент за титлата.

"18 поредни месеца аз бях на Анфийлд да гледам и затварях очи при ситуации защото не знаех какво може да се случи. Ако можех само аз да взема ръкавици от някъде! Аз познавам Симон Миноле много добре и аз контактувам с него в Туитър и социалните мрежи, и го съжалявам.

"Аз гледах двамата вратари в началото на сезона и мислех 'Симон Миноле добре блокира удари, но не е добър на центрирания, не разпределя добре и не съм сигурен дали контролира добре защитата, въпреки че сега е по-трудно защото имаш хора от различна националност пред теб'. След това погледнах това германско момче Кариус и си казах 'добре изглежда момчето, но не зная какви са силните му страни'.

"Аз не го виждах като добър в отразяването на удари или човек, който да контролира наказателното поле. Но в разпределянето той превъзхожда Миноле. Така и след като Миноле правеше грешки това момче влезе в тима, и също правеше грешки. За да съм честен с Юрген, той вероятно реши, че Миноле не е за него и ще даде шанс на младия до края на сезона.

"Сега, в последните 4 седмици аз виждам малко подобрение в него. Аз все още смятам, че не е правилният, но той е по-добър от преди. Аз все още мисля, че отбор, който иска да спечели титлата, ще трябва да има топ вратар. Аз бих избрал Бътланд от Стоук. Аз познавам Джак от 15-годишен. Аз работя с него откакто е на 16. Ако някога съм виждал човек, който е концентриран над това да достигне до основен вратар за Англия от малък, това е той."

  Сподели
81