Киоун: Салах не заслужава наградата


Н. Гавазов

Киоун: Салах не заслужава наградата

Легендата на Арсенал Мартин Киоун не вярва, че Мохамед Салах заслужава наградата за Играч на годината във Висшата Лига на Англия. Напомняме, че египтянинът се бореше с Кевин де Брюйне за главната индивидуална награда в Англия и в крайна сметка призът бе спечелен от лидера на мърсисайдци.

Салах вкара зашеметяващите 31 гола във Висшата лига на Англия и по всичко изглежда, че ще стане голмайстор на турнира, освен това египтянинът изигра важна роля в успехите на "червените" в Шампионска лига. В същото време белгиецът бе ключов футболист за титлата на Манчестър Сити в Премиършип.

"Щях да дам гласа си за Де Брюйне, ако още играех. Само преди няколко дни ние възхвалявахме Манчестър Сити като един от най-великите отбори, спечелили Висшата лига. Важно е да вкарваш, но всеки отбор има нужда от играч като Кевин в центъра на терена, който да стане бос в мач, да развива играта и да създава положения за гол за нападателите. Сити нямаше да доминира във Висшата лига без виждането и желанието на Де Брюйне. Във всеки мач той предлага широк избор от разнообразни шансове за нападателите през целия мач", заяви Киоун.

  Сподели
147