Салах: Не виждам причина, поради която да не спечелим ШЛ


Н. Гавазов

Салах: Не виждам причина, поради която да не спечелим ШЛ

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах даде извънредно интервю за CNN, в което заяви, че не вижда причина, която да попречи на тима да спечели Шампионска лига.

"Знаехме, че мачът със Сити ще е много труден, особено през първите 20 минути. Допуснахме бърз гол, което усложни ситуацията. Но при това знаехме, че пред нас със сигурност ще се появи шанс, който задължително трябва да реализираме. Така се и получи. Невероятно е чувството да вкараш гол в подобен мач", заяви Салах.

"Нашите фенове са великолепни, слушах ги цял мач, особено ми харесват песните за мен. Истински обичам тези момчета. Чувствам подкрепата на терена и зад неговите предели, хората ме подкрепят по целия град", каза още египтянинът.

"Ние вече се намираме в полуфинала на Шампионска лига, не виждам причина, поради която да не можем да стигнем до края и да спечелим трофея. Разбира се, ще се движим от мач към мач. Всеки, който е стигнал до толкова късен стадий на евротурнира, надявайки се само на трофея", добави нападателят.

"Познавам Ливърпул от дете. Наистина, всички познават този клуб отдавна, това е велик клуб. Наистина, аз играх за Ливърпул с Playstation", уточнява голмайсторът.

"Хората ме сравняват с Меси и Роналдо? Хаха. Какви пък, оставям това на хората. Те са в правото си да говорят и да мислят всичко, което им харесва, това е тяхно право. Продължавам да настоявам за своето - излизам на терена за отбора и отдавам всички сили, за да побеждаваме, това е моята главна цел и задача", продължава Мохамед.

"Хари Кейн и Агуеро са мои главни конкуренти в борбата за "Златната обувка". Но нека да бъдем честни - те играят на позицията чист нападател, а аз повече като крило. Да, понякога се налага да се преустройваме, но като цяло играя отдясно. Това им прави задачата много по-лесно. Пред нас има още три мача, ще се опитам да вкарам възможно най-много голове", завърши Салах.

  Сподели
98