Невил посочи идеалния мениджър за Арсенал


Н. Гавазов

Невил посочи идеалния мениджър за Арсенал

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, а сега експерт към Sky Sports Гари Невил посъветва ръководството на Арсенал да се обърне към наставника на Атлетико Мадрид Диего Симеоне като евентуален наследник на Арсен Венгер. В петък френският специалист обяви, че напуска лондонския клуб след края на сезона, а от Арсенал обявиха, че от същия ден са започнали да търсят нов наставник. Към момента се знае, че една от фигурите за замяна на Венгер е Луис Енрике.

Невил обаче е на мнение, че Арсенал има нужда от специалист като Симеоне, който умее да се конкурира с клубове, превъзхождащи собствените му финансови възможности.

"Луис Енрике е назован за фаворит, но гледайки на това от футболна гледна точка, аз си задавам въпрос: кой е правилният човек за Арсенал? Луис Енрике е постигал успехи, но трябва да се отчита, какво е готов да предложи на Арсенал. В какво се състои тази възможност? Възможно ли е това да ги върне в Шампионска лига? Или възможността да бъде спечелена Шампионска лига?

На Арсенал му трябва мениджър, който ще може да ги накара да си изправят главите. Или ръководството на Арсенал ще трябва да започне да харчи колкото Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси. А това е малко вероятно.

Ето защо на тях им трябва мениджър, който е способен да ги накара да си изправят главите и водеща за тази роля е Диего Симеоне от Атлетико Мадрид.

Сезон след сезон - не само в Шампионска лига, но и в Ла Лига - той се сражава със своя отбор, чийто бюджет даже не се доближава до бюджетите на Реал Мадрид и Барселона.

Новият наставник на Арсенал ще открие огромна разлика във финансова мощ между своя клуб и Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и в по-малка степен с Челси. Споменатите отбори харчат по 150-200 милиона паунда всеки сезон.

Ако възнамеряваш да си съперничиш с тях, тогава на теб ти трябва подходящ мениджър, а Симеоне се отличава в това отношение. Той последователно върши това. Неговият преход от Атлетико би станал гръмко събитие, но хората могат да кажат, че той не подхожда на Арсенал. Но аз категорично възразявам. Симеоне е победител, боец и той ще промени всичко в културно отношение.

Ако Арсенал претендира за спечелване на Лигата и не възнамерява да стигне до това чрез разходи, тогава те ще харчат малко, а ще постигат повече. Това е трудно, а за да се случи, на теб ти трябва мениджър като Симеоне", заяви Невил.

  Сподели
102