Салах: Искам да спечеля Златната обувка


Н. Гавазов

Салах: Искам да спечеля Златната обувка

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах заяви, че има намерение да се пребори за "Златната обувка" и да подобри рекорда на Висшата лига.

"Както може да видите в последните мачове, моите съотборници се стараят да ми помагат да вкарвам голове. Те знаят, че имам намерение да спечеля "Златната обувка". Разбира се, това е индивидуална награда, но головете помагат на отбора да печели точки", заяви Салах.

"Остава да проведем четири мача във Висшата лига. Сега е ясно, че ще играя заради тази награда. В началото също исках да я спечеля, но това винаги е било заради отбора. Искам да вкарвам голове за нашия отбор", каза още египтянинът.

"Когато Хари Кейн ме изпревари в надпреварата за голмайстор и имах шанс да вкарам, аз подадох на Роберто Фирмино, за да вкара той. Играя футбол не заради личните цели. Подавам, създавам положения, защото не мога да забравя за моята си позиция. Аз все още играя на фланга, а не като девятка. Играя за отбора и всички виждат това", каза още Салах.

"Искам да подобря рекорда на Висшата лига. 31 гола в сезон от 38 мача. Остава ми един гол, наистина ли? Но аз искам да подобря и двата рекорда. Ето защо имам нужда да вкарам четири гола в четири мача", завърши Мохамед.

Както е известно, египтянинът провежда невероятен сезон на "Анфийлд", след като пристигна тук от Рома през лятото. Той вкара 40 гола и се отчете с 11 асистенции в 45 мача за мърсисайдци във всички турнири. Освен това Салах е лидер в надпреварата за "Златната обувка" в Европа с 60 точки, следван от Лионел Меси с 58 пункта и Роберт Левандовски с 54 точки. Подгласникът на Мохамед в гола на четвъртфиналите на Шампионска лига Кристиано Роналдо е чак на 9-то място с 46 пункта.

Напомняме, че през миналата седмица Салах получи наградата за Играч на месец март във Висшата лига на Англия. През указания период египтянинът успя да се отличи с шест отбелязани гола, с което оглави списъка на голмайсторите във Висшата лига с 29 гола. При това футболистът установи рекорд, спечелвайки наградата за трети път през сезона. По-рано Салах бе признат за номер едно през ноември и февруари. Освен това Мохамед бе номиниран за Играч на сезона във Висшата лига на Англия, в конкуренция с Кевин де Брюне (Манчестър Сити), Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед, Хари Кейн (Тотнъм), Мохамед Салах (Ливърпул), Лерой Сане (Манчестър Сити) и Давид Силва (Манчестър Сити).

  Сподели
205