Кой ще бъде следващият мениджър на Арсенал?


П. Пенков

Кой ще бъде следващият мениджър на Арсенал?

След като стана ясно, че Арсен Венгер ще се раздели с Арсенал в края на настоящия сезон, изданието "The Guardian" публикува класация с евентуалните негови заместници за треньорската позиция в лондонския клуб.

1) Масимилиано Алегри - Италианецът наскоро сподели, че би предпочел да смени страната, когато взе решение да се раздели с Ювентус. Бившият полузащитник успя да изведе тима до два финала на Шампионска лига, като самият той се очаква да проведе среща със собствениците на Ювентус през следващия месец, за да обсъди възможностите пред неговата кариера,

2) Карло Анчелоти - Бившият мениджър на Челси на няколко пъти е заявявал, че подкрепя Арсенал и че дори в момента е на разположение, след като беше уволнен от Байерн Мюнхен през септември миналата година. Сега Анчелоти живее в Лондон, а в своята кариера е печелил три пъти Шампионска лига - два пъти с Милан и веднъж с Реал Мадрид.

3) Микел Артета - Самият Артета игра за Арсенал в периода 2011-16г. преди да заеме треньорска позиция в Манчестър Сити. Преди това, той прекара шест години като играч на Евертън и няколко в Рейнджърс и Реал Сосиедад.

4) Луис Енрике - Бившият мениджър на Арсенал, също както Алегри, е сред тези треньори, които биват спрягани за евентуални заместници на Антонио Конте в Челси. По време на своя престой на "Камп Ноу", Енрике успя да изведе тима на два пъти до триумф в Примера дивисион, преди да се раздели с клуба, поради това, че неговия договор не беше подновен. Преди да започне работа в "каталунците", Луис Енрике беше част от Рома и Селта Виго.

5) Леонардо Жардем - През миналият сезон Жардем успя да изведе Монако до титлата в Лига 1, както и до полуфинал в Шампионска лига. След това, ключовите играчи на тима бяха продадени. Това се отрази на играта на французите и тази година отборът няма нищо общо с предния Монако. "Монегаските" допуснаха два разгрома със 7:1 от Пари Сен Жермен и се намира на 17 точки зад лидера в подреждането.

6) Йоахим Льов - Както знаете, Льов изведе родината си до триумф на Световното първенство през 2014 година. Настоящият му договор изтича през 2020 година, като първоначално той беше назначен като асистент на Юрген Клинсман. През 2006г. той оглави треньорският пост в отбора. През своята кариера е работил още в Турция и Австрия.

7) Брендън Роджърс - Миналата седмица Роджърс успя да подсигури поредната титла за Селтик в шотландското първенство. Един от собственици на клуба - Дермът Дезмънд, сподели пред медиите, че не би могъл да спре Роджърс, ако самия той желае да се присъедини към Арсенал. В своята кариера Роджърс беше треньор на Суонзи Сити и Ливърпул.

8) Диего Симеоне - Той свърши страхотна работа по време на престоя си в Атлетико Мадрид, като успя да изведе тима до триумф в Ла Лига и Лига Европа. Миналата година получи признание от собствениците, контрактът му логично беше удължен до 2020г., но пък още през тази седмица Симеоне ще получи възможността да срещне Венгер за полуфиналите на Лига Европа.

9) Патрик Виейра - Бившият полузащитник на Арсенал, който беше привлечен в отбора именно от Венгер, се занимава с треньорска дейност от 2013 година. Отначало той пое юношеския отбор на Манчестър Сити, а от януари 2016г. е начело на "сестринския отбор" в Ню Йорк. Самият Венгер на няколко пъти е споделял, че Виейра "притежава потенциала един ден да бъде мениджър на Арсенал".

  Сподели
432