10 неверояти факта за Лионел Меси неговите 600 попадения


П. Пенков

10 неверояти факта за Лионел Меси неговите 600 попадения

Наскоро звездата на Барселона и Аржентина - Лионел Меси постигна невероятно лично постижение, отбелязвайки своето попадение номер 600 в своята кариера. Именно поради този факт, Futbol TV реши да ви предостави малко повече интересни факти относно това изумителен рекорд в кариерата на аржентинеца.

1) Близо 100 от тези попадения са били извън границите на наказателното поле

Това е точно така - Меси е отбелязал близо 100 гола от далечна дистанция. Близо преди месец той записа своя гол номер 96 изън границите на наказателното поле, като това се случи в двубоя с Атлетико Мадрид.

2) Меси е отбелязал същия брой голове срещу Челси, както и срещу Бенидорм (Валенсия)

В своята кариера Меси е успял да отбележи срещу 24 различни клуба. Негово първо попадение срещу Челси обаче беше в края на месец февруари в турнира Шампионска лига. Единственото такова срещу Бенидорм е било преди 10 години в Купат на Краля

3) Дани Алвеш има най-много записани асистенции за Меси

Бразилецът Дани Алвеш е асистирал най-много пъти на Лионел Меси (42 пъти), като той се нарежда преди Андрес Иниеста (36) и Шави (31). Луис Суарес пък стремглаво се е запътил към подобряването на това постижение, като до момента има 29 асистенции за Меси.

4) Маркос Рохо, Алекс Сонг и Александър Хлеб имат нещо общо

Всички тези футболисти са асистирали при попадение на Меси за Барселона или Аржентина.

5) Победният гол на Лионел Меси срещу Естудиантес на Световното клубно първенство през 2009 година е може би най-необикновеното попадение в кариерата му

Защо това е така? Защото това е единственият гол на Меси в добавеното време на двубой, като той бележи с гърди в този случай. Това всъщност е едно от общо двете попадения в кариерата на футболиста, в които той не бележи с левия/десния си крак или глава.

6) Меси става все по-добър с напредването на двубоя

Как може да обясните факта, че той е отбелязал 148 попадения в кариерата си в последните 15 минути на играните сблъсъци.

7) Феновете на Севиля не го обичат никак

Това е така, тъй като Лионел Меси има най-много отбелязани голове именно срещу този тим - 29. Атлетико Мадрид се нарежда с 28, а Реал Мадрид с 25.

8) Както повече футболисти от Южна Америка...

Меси няма толкова късмет, когато играе с фланелката на Аржентина, тъй като там не може да се похвали с голям на брой попадения. Но пък за сметка на това е отбелязал по 4 гола на Парагвай, Еквадор, Бразилия, Уругвай и Венецуела.

9) "Пряк свободен удар" означава почти дузпа за Меси

Звездата на Барселона е успял да вкара топката в мрежата цели 116 пъти след статични положения. Ако трябва да бъдем още по-точни това са 77 дузпи и 39 пряк свободни удари.

10) Той бележи най-малко по 40 попадения на сезон след 2009 година

Неговите 73 попадения през сезон 2012г. едва ли някога ще бъдат подобрени, но факт е, че е успял да отбележи над 50 гола през 2010/2011/2014/2015/2016 и 2017 година. До момента той има 36 гола през сезона, като все още има време това постижение да бъде подобрено.

  Сподели
1184